DF 65 seiling i Sandefjord

I Sandefjord Seilforening er en av de mest aktive gruppene for tiden modellseilerne.

Seilforeningen har et stort klubbhus på Granholmen som gir oss mulighet til rigging og reparasjon av båtene innendørs i et stort møterom. Vi har også tilgang til kjøkken og toaletter, samt mulighet til å spyle båtene etter seilingen.

Utenfor, i Granholmsundet har vi lagt ut permanente bøyer i et system som gjør at vi kan lage brukbare regattabaner i nesten alle vindretninger.

Det er sjelden problemer med is og tilgangen til et varmt klubbhus gjør at vi kan holde aktiviteten oppe fra September til Mai.

I vår/sommerhalvåret når båttrafikken og annen aktivitet på bryggene øker flytter vi aktiviteten til Gogsjø der vi seiler fra roklubbens brygge.

De fleste av oss er pensjonister, men det er også flere yrkesaktive som deltar. Derfor foregår det meste av aktivitet på lørdager.

Siden de fleste av oss ønsker å seile regatta og bli flinkere til dette prøver vi på disse dagene å kombinere seiling på banen med felles trimming/oppsett av båtene og taktikk-trening.

For å kunne seile med så like forutsetninger som mulig satser vi i Sandefjord på båttypen Dragon Force 65. Dette er båter som kan kjøpes fra flere hobbybutikker i Norge og som monteres ferdig på noen timer.

Båtene er som navnet antyder 65cm lange, men siden de kan utstyres med 4 forskjellige rigger tåler de mye mer vind enn størrelsen tilsier.

Det er sjelden vinden er så sterk at vi ikke kan seile. Skulle uhellet være ute og båter må reddes har vi redningsbåt med motor tilgjengelig.  

Foreningen har to utlånsbåter tilgjengelig for de som ønsker å komme og prøveseile.

På Facebook er det laget en egen gruppe, Dragon 65 Norge. For oss i Sandefjord er dette det viktigste kommunikasjonsmediet for å informere om våre aktiviteter.

Kontaktperson: Lucas Hofman, tel. 916 01 305/ lucas.bm.hofman@gmail.com

Dette innlegget ble publisert i Artikler, DF 65, News. Bokmerk permalenken.